Close

Hoe werkt het?

Het handboek Dorpssoep leidt je stapsgewijs van het starten van een Dorpssoep, naar de uitvoering. Met onder andere een draaiboek, publiciteitsmateriaal en afvinklijsten.

Wil je het eerst een keer samendoen?
Dat kan, vanuit De Dorpssoep helpen we beginnende Dorpssoepen bij het opstarten. Het is onze ervaring dat het faciliteren van initiatiefnemers belangrijk is om duurzame inzet van mensen, en een succesvolle reeks Dorpssoepen, te waarborgen.

Ervaring een eerste Dorpssoep
Het was de start van een succesvolle nieuwe traditie in ons dorp: De Dorpssoep. De soep werd gemaakt door lokale ondernemers, vrijwilligers smeerden broodjes, serveerden soep, wasten af, waren gastvrouw/heer en de lokale fruithandel bracht een kist met appels.
De Dorpssoep werd in het centrum van het dorp geserveerd, er reden mensen rond van de Mobiele Dorpssoep, om mensen die aan huis gebonden zijn ook mee te kunnen laten doen, en er was een straatsoep waar mensen uit één straat bij iemand thuis soep kwamen eten. In het hele dorp heerste een overweldigende gastvrijheid. Het smaakt naar meer!

Stichting Samen aan de Soep
De Dorpssoep is onderdeel van de Stichting Samen aan de Soep, een non-profit organisatie met een ideële doelstelling.
Het motto van de stichting is: Heel Holland Soept!
Samen werken we vanuit de volgende waarden:

  • Co-creatie
  • Iedereen is welkom
  • Duurzaam
  • Delen is meer dan hebben alleen
  • Kwaliteit

Soep je met ons mee?

Laat je horen via social media en deel het met iedereen

Pieter Staaks logo